kitchen furniture

Кухни от Ера Стил

Основен повод за гордост за нашата компания са модерните кухни по поръчка. С такива сме обзавели огромен брой жилища на територията на столицата и извън нея. Когато говорим за функционално помещение, тъкмо кухните се вписват най-ясно в представите ни. Докато спалнята, холът, трапезарията и детската могат да се изградят с известен компромис, то кухненският кът е мястото, където нищо не бива да спира творческия порив на домакинята.

ЛПДЧ – икономичен и дълготраен вариант

Панелите от ламинирани ПДЧ плоскости са предпочитан гръб за кухненско обзавеждане. Когато клиентът иска кухня по поръчка на по-ниска цена, обикновено го насочваме към въпросната опция. Предимствата на материала не са никак малко. Панелите от пресовани дървесни частици са преминали специална обработка, която ги прави влаго и термо устойчиви.

Без никакво притеснение могат да се монтират зад наличната мивка и готварската печка. По този начин съвсем евтини кухни по поръчка придобиват стилен и луксозен облик. ЛПДЧ паната подлежат на безпроблемно почистване с всички домашни почистващи препарати. Монтажът им е лесен и бърз и се предлагат в огромен диапазон от декоративни покрития. Клиентите ни са поставени пред наистина солиден избор по отношение на цветове и декори.

[ проекти ]

Проекти на кухни от ЛПДЧ

Харесва ли ви нашето портфолио?

Изпратете запитване за изработка на поръчкова кухня!

MDF  - достъпно и елегантно решение

Изготвяме наистина уникални проекти на кухни, в чиято основа са залегнали гърбовете от МДФ. Те са евтин, практичен и красив вариант. По отношение на издръжливостта, материалът отстъпва на закаленото стъкло, керамичните плочки и мозайките, но печели с цената, която е доста по-ниска, както и с лекотата и бързината на монтиране.

Висококачественият МДФ панел е многократно по-безопасен от ПДЧ паната и по отношение на екологичността не отстъпва на масивната дървесина. MDF плочите са много издръжливи - те могат лесно да издържат на случайни удари поради високата си плътност.

Ако украсите не само „работната” стена с такъв ламиниран панел, но и останалите стени, тогава помещението ще стане по-тихо и по-топло. За визуализация на оригиналния ефект от избора на тази облицовка, екипът ни ще създаде 3Д проект на кухня, който ще ви смае.

[ проекти ]

Проекти на кухни от МДФ

Технически (синтетичен) камък

Изготвената по наш проект кухня би могла да включва и облицовка с технически камък. Той е изключително стилен и издръжлив материал, създаден на базата на акрил, подходящ за класически стил обзавеждане. Такъв панел ще ви служи изключително дълго, благодарение на уникалните си характеристики.

Техническият камък издържа на влага, екстремни температури и всякакви химически и механични средства за почистване. Той ще се хареса на всички почитатели на екологично чистите интериорни решения. Ако сте сред тях, свържете се с нас за да ви изработим кухненско обзавеждане по поръчка.

Камъкът със синтетичен произход е един от скъпите декоративни материали. Използваме го за изработка на кухни с по-високи цени, когато луксозният завършек на интериора е по-важен от всичко останало. Тази облицовка също се среща в множество декоративни варианти и успява да създаде невероятно силно усещане за уют и топлина.

[ проекти ]

Проекти на кухни от технически камък

Принт стъкло – ултрамодерен интериорен дизайн

Термо-гърбът от принт стъкло е в пика на своята популярност. Не се очаква скоро модата му да отмине, затова смело препоръчваме този материал. Поръчвайки кухни по поръчка с цени на метър, е важно да знаете, че тази стенна облицовка е по-скъпа от останалите два вида, споменати до момента.

Принт-стъклото е идеално както за класически, така и за модерни, ретро, прованс и хай-тек кухненски дизайни. Модерният интериор задължително включва изработка на кухненски остров. Стъклото е универсално по отношение на стила на обзавеждането. Ако разгледате снимки на интериори, където е била използвана такава защита на стените, ще забележите, че всеки модел е уникален.

Някои пана са изпълнени с рисунки под формата на цветя и полета, други представят страхотни градски пейзажи, а трети са стилизирани в античен стил. Освен това дизайнерската изработка на кухни дава възможност върху стъклото да се отпечата снимка на вашето семейство, а също и ваша собствена рисунка.

Принтираните стъкла имат множество предимства: Те са устойчиви на високи температури и имат максимална влагоустойчивост. Най-лесни са за почистване – постоянният контакт с влага, пара и пръски няма да повлияе на външния вид и характеристиките на стъклото. Изготвяне на проект за кухня с такова декоративно пано ви позволява да реализирате нестандартните си идеи.

Харесва ли ви нашето портфолио?

Изпратете запитване за изработка на поръчкова кухня!

Основни правила при планиране на кухненския кът

Изработката на кухни по поръчка в София, способни да отговорят на най-високите очаквания на клиента е по-сложен процес, отколкото изглежда на пръв поглед. В работата си, сме длъжни да следваме някои основни правила, за да постигнем максимално задоволителни резултати. Планирането е ключов момент, в който клиентът взема дейно участие.

Самото проектиране на кухня включва постоянен диалог с поръчителя, за да изготвим идеалната модулна композиция. Тя трябва да е не просто красива, уникална и модерна, но преди всичко функционална. Насоките, които даваме на своите клиенти, касаят в не малка степен разположението на отделните компоненти на кухненското обзавеждане.

Наред с красивите и функционални кухненски шкафове по поръчка, основните компоненти на работната зона на кухнята - мивка, хладилник и печка - биват разположени така, че на домакинята да не се налага да губи енергия и време в очевидно ненужни движения. Оптимално е тези кухненски елементи да се поставят на върховете на въображаем триъгълник, чиято дължина на страните не бива да надвишава 2 метра.

При изработка на кухни по проект, е изключително лесно да се спази въпросното правило. Отделните елементи на модулната система се оразмеряват съобразно мястото, което ще заемат. Все по-често новодомците залагат на битови уреди за вграждане. От нас очакват да изработим модулите, където битовата техника ще бъде вградена.

Шкафът за мивка е сред основните мебели в кухненското помещение и той  задължително присъства в нашите поръчкови кухни. На първо място, следва да се определи мястото за мивка, съобразно наличието на връзка с комуникациите (ВиК инсталация). То действа като основен център на домакинските задачи. Едва след решаване на този казус може да се планира къде ще бъдат разположени мебелите и уредите.

Още на етап изготвяне на проект за кухня е важно да се определи къде и как ще се монтира плотът. Той се монтира по такъв начин, че най-малко 40 сантиметра от работната му повърхност да останат от двете страни на мократа точка. Не е безопасно да се поставя печката до мивката и прозореца. Близостта й с масата за хранене не е съвсем лош вариант.

Сериозно предизвикателство, с което се сблъскваме често е изработката на малки кухни по поръчка. Твърде тясното жилищно пространство задължава и нас, и клиентите ни да намерим оптимално решение за разположение на мебелите спрямо битовите уреди. Например, високите мебели е добре да се поставят така, че да не попаднат в работната зона на стаята. В противен случай ще се получи значително намаляване на и без това оскъдното пространство.

Също така, преди да преминем към разработване на дизайнерски проекти за кухни, с клиентите ни взимаме решение коя форма на кухнята е подходяща за тяхното оформление и дали квадратът на стаята ни позволява да въплътим техните идеи. Поради същата причина задължително извършваме оглед на място, преди да започне каквото и да е планиране и договаряне.

Видове оформления на кухненското помещение: L- / L-образно (ъглово)

Ъгловото оформление, когато се изготвя поръчка на кухни, е гъвкава опция, подходяща за почти всяко помещение. Този вариант е по-удачен за средно големи квадратни помещения – от 8 до 10 кв.м. От гледна точка на реализиране на „правилото на триъгълника”, ъгловата кухненска подредба е  супер ергономична.

Мебелите и уредите, разпределени по протежение на две съседни стени, създават много удобна изолирана работна зона. Плюс на болшинството ъглови кухни по поръчка е възможността за организиране на пълноценна трапезария. Минус –  оформлението не е подходящо за твърде тесни и прекалено големи пространства.

Едноредово ( линейно) разположение

Линейната схема на оформление се използва главно в малки, тесни кухненски помещения и малки апартаменти тип студио. Тук можем да говорим за съвсем ниски цени на кухни по поръчка, поради компактните размери на мебелите. По протежение на една от стените са монтирани мебели и домакински уреди, за предпочитане по такъв начин, че печката и хладилникът да са поставени от противоположните страни на мивката.

Ако общата дължина на работната повърхност в линейното оформление надвишава 3,5 метра, тогава то не може да се нарече ергономично. Сред плюсовете на линейните схеми в разработката на минималистични кухни проекти, е приложението им в малки пространства. Минус е ограниченото пространство за готвене и липсата на място за допълнително оборудване.

Двуредно разположение (успоредно)

Този вариант на проектиране на кухни е подходящ за достатъчно просторни помещения (12-12кв.м.), които могат да се използват като преходни зони - предимно в къщи. Печката и мивката обикновено са разположени по протежение на едната стена, а хладилникът и шкафовете от другата, успоредно на нея.

Плюсове: простор, възможност за разполагане на значително количество вградени уреди Минуси: Ограниченото преходно пространство затруднява намирането на място за маса за хранене. Двуредовият тип разположения при изграждането на кухни поръчка са приложими в големи еднофамилни къщи, където е обособен кът за хранене - трапезария.

Избор на кухненските панели (термо гръб)

Компанията ни изработва стилни, модерни и функционални кухни по поръчка на конкурентни цени. Една от важните задачи, нуждаещи се от решение при подготовка на проекта, е изборът на материала на стенните панели (термо гръб). Компанията ни работи с изцяло нов тип материали, настанили се трайно в кухненския интериор.

Вариантите, между които клиентът избира още на ниво проект на кухня включват:

  • ЛПДЧ
  • MDF
  • Технически камък
  • Принт стъкло

Защо обръщаме специално внимание на стенните панели в кухнята? Първо, не е редно да се оставят голи стените – задължително е да се избере удачна топло и влагозащита. Второ, панелите играят важна роля в дизайна, комуникирайки с изработените от нас кухненски шкафове по поръчка в София. Панелите могат да добавят акцент или да се слеят с интериора, за да създадат въздушна и лека атмосфера.

И тук ни очаква сериозно предизвикателство – какъв вид панели да изберем за стените? Опциите са следните:

Как да изберете кухненския дизайн, без да съжалявате?

На мебелния пазар е възможно да се намери наистина качествено кухненско обзавеждане, но доста домакинства предпочитат наистина луксозни кухни по поръчка. Поръчковата мебел е единственият начин да се постигне максимално внушение за елегантен стил и лукс. Желанието на по-голямата част от българските клиенти е да постигнат луксозен облик с доколкото е възможно по-малък финансов разход.

Компанията ни се старае да предложи оптимален избор от дизайни на поръчкови кухни на цени, отговарящи на възможностите на широк кръг потребители. След първоначален разговор с клиента, от наша страна се предоставя триизмерен проект за кухня на цена, в която поръчителят може да се вмести.

За болшинството от потенциалните купувачи ключовият въпрос е: колко струва кухня по поръчка? А всъщност въпросът би трябвало да бъде: ще бъде ли обзавеждането удобно и функционално, така че да не съжалявам нито за миг за направения избор? Тук е редно да изтъкнем важността на задълбоченото обсъждане на проекта.

В предварителните разговори винаги се стремим да посочим на клиента колко важно е качеството на мебелите и как стойността на проекта трябва да остане на по-заден план. Хората, използвали нашите услуги са се уверили лично, че не е невъзможно да се направи изработка на евтини кухни в София, макар техните цени да са малко по-високи от цената на готовите модулни системи, предлагани на масовия мебелен пазар.

Стремим се да убедим новодомците в предимствата на функционалността на помещението и удобството в процес на използване на кухненската мебел и битова техника. Поради тази причина предлагаме 3D проектиране на кухня. Триизмерното изображение позволява на бъдещия ни клиент да се потопи максимално в атмосферата и да добие представа как ще преминава ежедневието му в помещението.

Предлагайки изработване на кухни по индивидуален 3D проект и на разумни цени, компанията ни елиминира напълно риска от разочарование.  Триизмерното проектиране на обзавеждането се опира изцяло на изискванията на домакините. Те ни посочват какво да бъде разположението на мебелите, колко дълбоки да са шкафовете, в каква посока да се отварят вратите и т.н.

Изготвеният от дизайнерите ни първоначален 3D проект за кухня никога не е окончателен. Почти винаги се налага да се правят допълнителни корекции, като се вземат предвид архитектурните особености на помещението и индивидуалните представи на домакинята за удобство.

Комуникацията с екипа ни е постоянна още от етап планиране. Именно тя прави възможно създаването на съвършения 3D проект на кухня и неговото реализиране впоследствие. Не са рядкост случаите, когато купувачът вижда в представите си един интериор, а получава мебели, с които реализацията му е коренно различна – обикновено неудовлетворителна. С Ера Стил ЕООД вашите мечти ще бъдат точно и прецизно материализирани.

Прочетете повече
Изпратете запитване

Изпратете запитване и реализирайте мечтания проект!

Контакт с нас

Обадете ни се по всяко време и специалист ще Ви консултира относно Вашия проект.

НАШИЯТ АДРЕС:

ул. Хайдушка поляна 22, София

ЕЛ. ПОЩА:

office@erastil.com

ТЕЛЕФОН:

088 4 418 927