metal furniture

Мебели от метал от Ера Стил

На нашата компания можете да поръчате изработка на мебели от метал по индивидуални проекти. Те са нестандартно, но поради тази причина и супер оригинално решение за жилищния интериор. Металните рафтове и стенни лавици напомнят за изделия от ковано желязо – детайл с много стилно излъчване, добавящ към уникалността на интериора.

[ проекти на метални мебели ]

Част от реализираните ни проекти

Харесва ли ви нашето портфолио?

Изпратете запитване за изработка на поръчкови метални мебели!

Предимства на металната мебелировка

Металът винаги е бил част от интериорния дизайн, като най-силно се забелязва в стила „индустриал”. Детайли от истинско ковано желязо се срещат в почти всички стилове в обзавеждането. Те са предпочитано допълнение към основната мебелировка. Понастоящем този материал все по-често се използва за изработката на мебели, поради множеството му предимства пред други материали като пластмаса, ПДЧ и естественото дърво.

Един от основните плюсове на металните мебелни композиции е тяхната екологичност. В процес на производство металът не се обработва със смоли и други токсични за човешкия организъм вещества. Докато мебелите от пресовани дървесни частици биват подлагани на химическа обработка, болшинството метални профили се нуждаят единствено от антикорозионна защита и боя.

Освен това металните мебели са хипоалерегненни. Много хора са податливи на алергии, по-специално към ПДЧ и смолите, използвани за неговото импрегниране. Следователно, избирайки метала за определени детайли на интериора, ще спестите на вашите гости някои неприятни симптоми на алергия като кашлица, кихане, сълзене на очите, подуване и др.

Мебелите с метална конструкция в голяма част са допълнени с дървени елементи. Между двата материала съществува неповторима симбиоза. Всеки от тях придава на другия качествата, които му липсват. Дървото получава допълнителна здравина и устойчивост на натоварване, а металът – грацията, която обикновено му липса.

Сила и пожароустойчивост

Металната тръбна мебел притежава изключителна сила. Тя може да издържи голямо натоварване – десетки пъти повече от собственото си тегло. Напълно устойчива на влага (когато разполага с необходимите защитни покрития) и абсолютно не поддържа горенето. Интериорни детайли, чиято конструкция е метална, са здрави и стабилни. При нужда дадено изделие може да се укрепи допълнително чрез фиксиране към под или стена.

Металът е способен да издържа на постоянни дългосрочни влияния на околната среда и не корозира, благодарение на праховото си покритие. Установено е, че вратите на шкафовете издържат повече от 50 000 отваряния и затваряния. Рафтовете могат да понесат над 30 кг. натоварване.

Мебелите от метал, изработени по поръчка са много по-трайни от изделията, базирани на дървесина. В случай на повреда, те могат лесно и бързо да бъдат ремонтирани, а при поява на драскотини, продуктът може да бъде пребоядисан, за да върне първоначалния си вид. Обикновено на металната мебел се дава около 5-10 години живот, но всъщност качествените изделия издържат над 30 години.

Лекота на използване и висока естетическа стойност

Мебелните изделия от метал могат лесно да бъдат почистени и измити, толкова пъти, колкото е необходимо. В същото време няма абсолютно никаква нужда да се притеснявате, че качеството на продукта ще се промени с времето. Шкафове, стелажи и лавици се сглобяват и разглобяват много бързо, което осигурява лекота и мобилност при транспортирането им.

Нашите метални мебели по поръчка притежават изключително добри визуални характеристики и висока естетическа стойност. Боядисват се в цветове, съобразно цветовата схема на интериора и предпочитанията на клиента. Изделията, изработени от нас, са универсално допълнение за всеки интериор и имат оптимално съотношение цена-качество. На разумна цена получавате висококачествен продукт.

Прочетете повече
Изпратете запитване

Изпратете запитване и реализирайте мечтания проект!

Контакт с нас

Обадете ни се по всяко време и специалист ще Ви консултира относно Вашия проект.

НАШИЯТ АДРЕС:

ул. Хайдушка поляна 22, София

ЕЛ. ПОЩА:

office@erastil.com

ТЕЛЕФОН:

088 4 418 927