Поръчайте позвъняване, скоро ще се свържем с вас.

За контакт

Вашето име:

Телефон:

≡ МЕНЮ

Мебели от метал по поръчка

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПОРЪЧКОВИ МЕТАЛНИ МЕБЕЛИ КОНТАКТИ

На нашата компания можете да поръчате изработка на мебели от метал по индивидуални проекти. Те са нестандартно, но поради тази причина и супер оригинално решение за жилищния интериор. Металните рафтове и стенни лавици напомнят за изделия от ковано желязо – детайл с много стилно излъчване, добавящ към уникалността на интериора.

Предимства на металната мебелировка

Металът винаги е бил част от интериорния дизайн, като най-силно се забелязва в стила „индустриал”. Детайли от истинско ковано желязо се срещат в почти всички стилове в обзавеждането. Те са предпочитано допълнение към основната мебелировка. Понастоящем този материал все по-често се използва за изработката на мебели, поради множеството му предимства пред други материали като пластмаса, ПДЧ и естественото дърво.

Един от основните плюсове на металните мебелни композиции е тяхната екологичност. В процес на производство металът не се обработва със смоли и други токсични за човешкия организъм вещества. Докато мебелите от пресовани дървесни частици биват подлагани на химическа обработка, болшинството метални профили се нуждаят единствено от антикорозионна защита и боя.

Освен това металните мебели са хипоалерегненни. Много хора са податливи на алергии, по-специално към ПДЧ и смолите, използвани за неговото импрегниране. Следователно, избирайки метала за определени детайли на интериора, ще спестите на вашите гости някои неприятни симптоми на алергия като кашлица, кихане, сълзене на очите, подуване и др.

Мебелите с метална конструкция в голяма част са допълнени с дървени елементи. Между двата материала съществува неповторима симбиоза. Всеки от тях придава на другия качествата, които му липсват. Дървото получава допълнителна здравина и устойчивост на натоварване, а металът – грацията, която обикновено му липса.

Сила и пожароустойчивост

Металната тръбна мебел притежава изключителна сила. Тя може да издържи голямо натоварване – десетки пъти повече от собственото си тегло. Напълно устойчива на влага (когато разполага с необходимите защитни покрития) и абсолютно не поддържа горенето. Интериорни детайли, чиято конструкция е метална, са здрави и стабилни. При нужда дадено изделие може да се укрепи допълнително чрез фиксиране към под или стена.

Металът е способен да издържа на постоянни дългосрочни влияния на околната среда и не корозира, благодарение на праховото си покритие. Установено е, че вратите на шкафовете издържат повече от 50 000 отваряния и затваряния. Рафтовете могат да понесат над 30 кг. натоварване.

Мебелите от метал, изработени по поръчка са много по-трайни от изделията, базирани на дървесина. В случай на повреда, те могат лесно и бързо да бъдат ремонтирани, а при поява на драскотини, продуктът може да бъде пребоядисан, за да върне първоначалния си вид. Обикновено на металната мебел се дава около 5-10 години живот, но всъщност качествените изделия издържат над 30 години.

Лекота на използване и висока естетическа стойност

Мебелните изделия от метал могат лесно да бъдат почистени и измити, толкова пъти, колкото е необходимо. В същото време няма абсолютно никаква нужда да се притеснявате, че качеството на продукта ще се промени с времето. Шкафове, стелажи и лавици се сглобяват и разглобяват много бързо, което осигурява лекота и мобилност при транспортирането им.

Нашите метални мебели по поръчка притежават изключително добри визуални характеристики и висока естетическа стойност. Боядисват се в цветове, съобразно цветовата схема на интериора и предпочитанията на клиента. Изделията, изработени от нас, са универсално допълнение за всеки интериор и имат оптимално съотношение цена-качество. На разумна цена получавате висококачествен продукт.

Нагоре